Балет Арабеск“ открива новия си сезон на 3-ти октомври с гала-вечер

...
Балет Арабеск“ открива новия си сезон на 3-ти октомври с гала-вечер
Коментари Харесай

Балет "Арабеск" открива своя нов сезон

Балет „ Арабеск “ открива новия си сезон на 3-ти октомври с гала-вечер на Финалистите и лауреатите от 10-ото юбилейно издание на състезанието за модерна хореография върху българска музика за Наградата на името на Маргарита Арнаудова.  



Маргарита Арнаудова работи с “Арабеск ” до гибелта си през 1994 година, като построява неповторимия облик и неповторимия креативен потенциал на тази единствена за България натрупа, занимаваща се целеустремено с развиването на актуалния танц и търсейки непроменяемо и българския му облик.  " Не мога да отделя балета от себе си. Това не е специалност, а живот – споделя хореографката Маргарита Арнаудова.

Финалистите в 10-ото юбилейно издание на състезанието на името на Маргарита Арнаудова са артистите – Деян Георгиев, Коста Каракашян, Надежда Дичева и Таня Кацарова. Конкурсът e платформа за среща на млади хореографи от всички средища за актуален танц и хореография в България, а въпреки това, е израз на взаимоотношение сред българските хореографи и композитори. 



Конкурсът “Маргарита Арнаудова ” е основан от учен Калина Богоева през 1996 година и се организира на всеки три години, самата акад. Богоева е и почетен ръководител на журито, ръководител е артистичният шеф на балета Боряна Сечанова.

На 3-ти октомври балет " Арабеск " ще открие и новия си сезон.

 Олеся Пантикина (вляво) и Ангелина Грозева
Повече за личността на балерината и хорегорфка Маргарита Арнаудова, наградените от състезанието, отдаден на нейно име и за новия сезон на балет „ Арабеск “, чуйте в звуковия файл от хореографката Олеся Пантикина.

Снимки – БГНЕС и Балет " Арабеск ", Дарина Маринова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР